Biografia

IMG_9900

Biografia (breu resum)

Conxita Tarruell i Llonch és una escriptora sabadellenca que viu i sent el viatjar com una força que desperta l’ànima i la transforma. Aquesta passió per conèixer món i compartir l’ha portat a escriure 9 llibres dels seus viatges com a eina de creixement personal. Ofereix conferències, realitza seminaris i imparteix cursos d’escriptura específics per a mestres amb l’objectiu d’ajudar a descobrir el gust d’escriure com a eina per connectar amb l’univers de les emocions i fluir en la creativitat. Ha col·laborat amb  terapeutes i especialistes que han contribuït i ajudat en la seva pràctica, per fer-ho arribar a les persones interessades en l’escriptura interior.

Ha guanyat la 9a edició del Premi Armengol Mir, convocat per la Fundació Escola Cristiana de Catalunya amb el patrocini de BAULA, amb l’obra: Connectem l’escriptura amb les emocionsProposta d’innovació de cursos d’escriptura com a viatge interior. El treball aporta a través de l’escriptura la possibilitat d’entrar en el món interior. Transformant l’actitud podem incidir en la realitat que ens envolta amb serenor i bon fer.

Biografia

Conxita Tarruell i Llonch una escriptora sabadellenca, de mentalitat oberta, activista cultural, amb ganes d’aprendre i de connectar amb la gent. Observadora atenta, persona compromesa i empàtica, amb una capacitat innata per a la comunicació interpersonal. Només des d’una perspectiva àmplia ens pot explicar una altra forma de viatjar. Totes aquestes qualitats constitueixen un equipatge valuosíssim a l’hora de viatjar pel món. Com a dona inquieta ha comprovat en pròpia pell i cor com viatjar desperta la seva ànima i la transforma. A partir d’aquí ha trobat una eina per escriure llibres de viatges com a creixement personal. Les seves grans aficions són viatjar i escriure i la seva passió el gòspel.

Compagina la seva feina com a professora realitzant conferències i seminaris: a l’A.M.P.A de les escoles, l’Aula d’Extensió Universitària, l’Associació de Persones Sordes i col·labora amb Mans Unides en “Sopars de la Fam”. Ha participat en projectes de solidaritat del Pla de les Escoles Associades de la UNESCO a Catalunya. Està vinculada amb la comunitat ecumènica de Taizé i participa en grups de diàleg interreligiós. Forma part de l’Associació d’Escriptors de Llengua Catalana. Ha obtingut beques per realitzar cursos a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, d’on és alumne des de fa temps. El seus darrers llibres han estat escollits per ser llegits als Clubs de Lectura de la Xarxa de Biblioteques Municipals i ha moderat tertúlies d’intercanvi d’opinions amb els lectors. Ha fet assessorament editorial del llibre de Lluis Tarruell Plans: L’AVI LLUÍS RECORDA. Participa en el  projecte de Foment de lectura amb  l’AELC, en col·laboració amb el Casal dels Infants del Raval de Barcelona per fomentar que els nens comparteixin la lectura de llibres en grups reduïts, parlar-ne, escoltar-los i acompanyar-los creant un espai per aprendre i valorar la lectura.

VIATGES REALITZATS

Ha compartit experiències escolars amb mestres del Senegal en col·laboració amb la Fundació Educació Solidària. Ha realitzat rutes solidàries per Amèrica Llatina: Equador, Brasil i Perú amb l’ONG Setem. Ha participat en un projecte d’intercanvi amb diverses escoles de les comunitats rurals de Costa Rica, convivint amb les famílies per conèixer els seus costums. Amb l’ONG Ethnic ha realitzat rutes solidàries per Gàmbia i el Senegal. Ha viatjat a l’Índia, Israel, Marroc, Turquia, Sri Lanka, Egipte, Etiòpia, Cuba, Chicago, Nova York, Xina, Sud-àfrica, Mèxic, Guatemala, Rússia, Benín,  Burkina Faso, Vietnam, Cambodja, Laos, Bangkok, Myanmar, Armenia, i Jordania.

LLIBRES PUBLICATS

 • Viatjar com a transformació personal. Una experiència a l’Amèrica Llatina. Premià de Mar: Media Responsable i Tarannà Expedicions, 2008
 • Viajar como transformación personal. Una experiencia en América Latina. Premià de Mar: Media Responsable i Tarannà Expedicions, 2008
 • Una experiència a Etiòpia. Viatjar com a transformació personal II. Lleida: Pagès Editors, 2011
 • Paisatges humans de Cuba. Un viatge per redescobrir-se. Lleida: Pagès Editors, 2012
 • Chicago o una immersió al bressol del gòspel. El seu ressò a Catalunya. Lleida: Pagès Editors, 2012
 • Viatge a la Xina. Estirant el fil vermell de l’adopció de les nenes. Lleida: Pagès Editors, 2014
 • Seguint el rastre de Nelson Mandela. Un viatge per Sud-àfrica. Lleida: Pagès Editors, 2015
 • La força del ritme i la percussió. Viatges solidaris pel Senegal i Gàmbia. Sant Celoni: Tushita Edicions, 2017.
 • Totopos, Mole i Mezcal. Viatges Culturals per Mèxic i Guatemala. Sant Celoni: Tushita Edicions, 2018. Col·lecció “La maleta del viatger” nº 4
 • Totopos, Mole y Mezcal. Viajes Culturales por México y Guatemala. Sant Celoni: Tushita Edicions, 2020. Colección Caballos del viento nº8

PRESENTACIONS DELS LLIBRES

Vetllades literàries amb l’actor sabadellenc Josep Mª Roviralta

Vetllades musicals amb Josep Monràs Gràcia MonPep, Bella Quirze Band, Veus Evohè, Coral Iubilo i Cor Sant Martí.

Audiovisuals dissenyats i editats per Pau Martí , Montse Bernad, Rosa Pi i l’autora

Festes ètniques cubanes, africanes i mexicanes

MITJANS DE COMUNICACIÓ

Televisió: Millenium, La Sonora, Signes dels Temps (TV3)

Estrictament Confidencial (Canal Català del Vallès)

Ràdio: Radio Estel, Radio Sabadell, Radio Barberà, Radio Martorell I Radio Euskadi.

Premsa: Diari Sabadell, Diari de Vilanova, Revista Catalunya Cristiana.

Web: viajeros.com i viatgeaddictes.com

TALLERS D’ESCRIPTURA

Imparteix cursos d’escriptura com a viatge interior específics per a mestres de la Fundació Escola Cristiana Catalunya (FECC). Amb l’objectiu d’ajudar a descobrir el gust d’escriure com a eina per connectar amb l’univers de les emocions i fluir en la creativitat. També ha impartit tallers d’escriptura amb la  col·laboració  de terapeutes i especialistes que han contribuït i ajudat en la seva pràctica, per fer-ho arribar a les persones interessades en l’escriptura interior. S’han realitzat a Sabadell, Manresa, Castellar del Vallès, Sant Cugat del Vallès i a Barcelona. Ha creat un Nou taller: Com escriure el teu diari de viatge, realitzat a la biblioteca Els Safareigs de Sabadell. A l’Escola d’Estiu del Col·legi de Llicenciats ha realitzat una formació  de 15 hores per a docents: Connectem l’escriptura amb les emocions.

Ha guanyat el Premi Armengol Mir en la seva 9a edició, convocat per la Fundació Escola Cristiana de Catalunya amb el patrocini de BAULA, amb l’obra: Connectem l’escriptura amb les emocions. Proposta d’innovació de cursos d’escriptura com a viatge interior.

 

CLUBS DE LECTURA

Participa en clubs de lectura dels seus llibres junt amb Rosa Pi Masvidal, companya de viatge, que ha col·laborat escrivint contes en els darrers llibres, arrel de haver assistit als cursos d’escriptura abans esmentats. El febrer de 2018  han realitzat un col·loqui al Club de Lectura de la Biblioteca de Matadepera i el març de 2019 a la Biblioteca Els Safareigs de Sabadell.

LINKS

https://conxitat.wordpress.com/

https://www.instagram.com/conxiteia/

https://www.facebook.com/conxita.tarruellllonch

https://twitter.com/conxitallonch?lang=es

https://www.youtube.com/channel/UCrfSq5WZ7zIIV4_SoShxJxA

https://www.linkedin.com/in/conxita-tarruell-llonch-a479953a/

Biografía (breve resumen)

Conxita Tarruell y Llonch es una escritora que siente el viajar como una fuerza que despierta el alma y la transforma. Esta pasión por conocer mundo y compartir este conocimiento la ha llevado a escribir libros de sus viajes como herramienta de crecimiento personal. Conxita Tarruell imparte charlas, realiza conferencias, seminarios y cursos de escritura específicos para maestros con el objetivo de ayudar a descubrir la creación como herramienta para conectar con el universo de las emociones y fluir en la creatividad. Ha colaborado con terapeutas y especialistas que han contribuido y ayudado en su práctica para  las personas interesadas en la escritura interior.

Ha ganado la 9ª edición del Premio Armengol Mir ­―convocado por la Fundación Escuela Cristiana de Cataluña con el patrocinio de BAULA― con la obra “Conectamos la escritura con las emociones”, una propuesta de innovación a través de los cursos de escritura como viaje interior.

Biografía

Conxita Tarruell y Llonch, escritora sabadellense, de mentalidad abierta, activista cultural, guiada por las ganas de aprender y conectar con la gente. Observadora atenta, persona comprometida y empática, con una capacidad innata para la comunicación interpersonal. Todas estas cualidades constituyen un equipaje de gran valor a la hora de viajar por el mundo, desde una perspectiva amplia que nos ilustra otra forma de viajar. Como mujer inquieta ha comprobado por sí misma cómo el viajar despierta el alma y la transforma. A partir de ahí ha encontrado una herramienta para escribir libros de viajes como crecimiento personal. Sus grandes aficiones son viajar, escribir y cantar gospel.

Compagina su trabajo como maestra realizando conferencias y seminarios en el A.M.P.A de algunas escuelas, el Aula de Extensión Universitaria, la Asociación de Personas Sordas, y colabora también con Manos Unidas. Ha participado en proyectos de solidaridad del Plan de las Escuelas Asociadas de la UNESCO en Cataluña. Está vinculada a la comunidad ecuménica de Taizé y participa en grupos de diálogo interreligioso. Forma parte de la Asociación de Escritores de Lengua Catalana. Ha realizado varios cursos en la Escuela de Escritura del Ateneu Barcelonès, de donde es alumna desde hace tiempo. Sus últimos libros han sido elegidos para ser leídos en algunos Clubs de Lectura de la Red de Bibliotecas Municipales moderando tertulias de intercambio de opiniones con los lectores. Ha efectuado el asesoramiento editorial del libro de Lluis Tarruell Plans: L’avi Lluís recorda.

 VIAJES REALIZADOS

Ha compartido experiencias escolares con maestros de Senegal en colaboración con la Fundación Educación Solidaria. Ha realizado rutas solidarias por América Latina: Ecuador, Brasil y Perú, con la ONG Setem. Ha participado en un proyecto de intercambio con diversas escuelas de las comunidades rurales de Costa Rica, conviviendo con las familias para conocer sus costumbres. Con la ONG Ethnic ha realizado rutas solidarias por Gambia y Senegal. Ha viajado a la India, Israel, Marruecos, Turquía, Sri Lanka, Egipto, Etiopía, Cuba, EE UU, China, Sudáfrica, México, Guatemala, Rusia, Benín, Burkina Faso,  Vietnam, Camboya, Laos, Bangkok, Myanmar   Armenia, y Jordania.

LIBROS PUBLICADOS

 • Viajar como transformación personal. Una experiencia en América Latina. Premià de Mar: Media Responsable i Tarannà Expedicions, 2008
 • Totopos, Mole y Mezcal. Viajes Culturales por México y Guatemala. Sant Celoni: Tushita Edicions, 2020. Colección Caballos del viento nº8

PRESENTACIONES DE LOS LIBROS

Veladas literarias con el actor sabadellense Josep Mª Roviralta

Veladas musicales con Josep Monràs Gracia, MonPep, Bella Quirze Band, Veus Evohé, Coral Iubilo y Coro Sant Martí

Audiovisuales diseñados y editados por Pau Martí, Montse Bernad, Rosa Pi y la autora

Fiestas étnicas cubanas, africanas y mexicanas

MEDIOS DE COMUNICACIÓN

Televisión: Millenium, La Sonora, Signes dels Temps (TV3)

Estrictament Confidencial (Canal Catalán del Vallès)

Radio: Radio Estel, Radio Sabadell, Radio Barberà, Radio Martorell y Radio Euskadi

Prensa: Diario Sabadell, Diario de Vilanova, Revista Catalunya Cristiana.

Web: viajeros.com y viatgeaddictes.com

TALLERES DE ESCRITURA

Imparte cursos específicos de escritura como viaje interior para maestros de la Fundación Escuela Cristiana Cataluña (FECC), cuyo objetivo es ayudar a descubrir el placer de escribir como herramienta para conectar con el universo de las emociones y desarrollar la creatividad. También ha impartido talleres de escritura. Ha colaborado con terapeutas y especialistas que han contribuido y ayudado en su práctica para  las personas interesadas en la escritura interior. Se han realizado en Sabadell, Manresa, Castellar del Vallés, Sant Cugat del Vallés y en Barcelona.

Ha ganado el Premio Armengol Mir en su 9ª edición, convocado por la Fundación Escuela Cristiana de Cataluña con el patrocinio de BAULA, con la obra Connectem l’escriptura amb les emocions. Propuesta de innovación de cursos de escritura como viaje interior.

Ha creado el taller “Cómo escribir tu diario de viaje”, realizado en la biblioteca de “Els Safareigs”Sabadell. En la Escuela de Verano del Colegio de Licenciados, ha llevado a cabo una formación de 15 horas para docentes: “Conectamos la escritura con las emociones”.

CLUBS DE LECTURA

Participa en clubs de lectura de sus libros junto con Rosa Pi Masvidal, compañera de viaje, que ha colaborado escribiendo cuentos en sus últimos libros, a raíz de haber asistido a los cursos de escritura antes mencionados. En febrero de 2018 realizaron un coloquio en el Club de Lectura de la Biblioteca de Matadepera, y en marzo de 2019 en la Biblioteca “Els Safareigs” de Sabadell.

LINKS

https://conxitat.wordpress.com/

https://www.instagram.com/conxiteia/

https://www.facebook.com/conxita.tarruellllonch

https://twitter.com/conxitallonch?lang=es

https://www.youtube.com/channel/UCrfSq5WZ7zIIV4_SoShxJxA

https://www.linkedin.com/in/conxita-tarruell-llonch-a479953a/

14 comments

 1. Una biografia vol dir una història d’amor de Déu, una història de salvació unipersonal que repercuteix en tota l’humanitat. Dóno gràcia a Déu per la teva. Bon Nadal.

  Viqui

 2. Moltes gràcies Conxita per compartir aquestes vivències tan interessants i enriquidores. El web molt bonic i treballat. Felicitats per la feina feta!! Carmina Mas.

 3. Una web molt interessant i presentada d’una manera molt clara i entenedora. Felicitats !
  Roser

 4. Una persona alegre, viva, entusiasta, somiadora, capaç de transmetre en els seus llibres una energia molt positiva que t’encomana a emprendre qualsevol aventura! Implicada en col·laborar al nivell que calgui amb qui ho necessiti. Vaig tenir el plaer de conèixer-te en persona i t’agraeixo, de nou i per aquí, la teva ajuda i la força que em vas transmetre per a iniciar el meu projecte! Gràcies!
  David

 5. Moltes gràcies David! A mi també em va encantar conèixer-te i parlar del teu projecte per anar a Gàmbia i el Senegal.
  Compte amb mi pel que necessitis.

 6. La conxita ens va fer algunes classes a la primària, la recordarem sempre com una d’aquelles professores “Mítiques” que et deixen marcat per sempre, però sobretot també la recordarem com una magnífica persona i entregada a la seva passió: L’ensenyament de valors.

  1. Matteo em fas molt feliç amb les teves paraules! M’alegra que t’hagi arribat l’ensenyament de valors, que intento transmetre als meus alumnes. Per mi és l’essència de l’educació. En els viatges solidaris he aprés molt dels valors de les petites coses senzilles de cada dia. Per una mestra amb vocació abans de jubilar-se, és una gran satisfacció saber que els alumnes es recorden de les seves ensenyances

 7. La conxita m’ha trasmès la passió per l’ensentament i la diversitat cultural. Cada cop tinc més clar que vull ser mestre. M’agradaria rebre alguns consells 603798256

  1. David me n’alegro que vulguis ser mestre! El més important és tenir vocació per ensenyar, posar il·lusió i passió per motivar als alumnes aprendre coses noves.Estem en contacte via watzap per qualsevol dubte. Ànim i endavant!

 8. Un dels valors que més admiro de tu, Conxita, és la perseverança. Recordo que ens vàrem conèixer en un viatge a França organitzat per l’entranyable Robert de l’Alliance Française de Sabadell. Aquells viatges, i dic viatges perquè van ser més d’un i de dos, tan esperats per tots els que hi anàvem, van ser probablement esperonadors per a la teva ànima viatgera. Et recordo com una petsona vital i empàtica que ens dinamitzaves i ens engrescaves a parlar, a compartir, a aprendre del que veiem. Després vas fer un pas més: el d’escriure en notes tot allò d’interessant que anaves trobant en els viatges. I fent un pas més encara vas escriure el teu primer llibre; i després el segon, i el tercer… i no has parat. Has treballat molt i has perseverat en allò que et fa feliç com és viatjar i escriure. Enhorabona!
  I encara hi ha més i més difícil al meu parer: i és que emociones. Llegir-te és anar trobant experiències viscudes a l’Àfrica, Amèrica o a qualsevol altre lloc del món, honestes, vitals i úniques.

  1. Núria les teves paraules m’han fet emocionar!
   Ja fa molts anys que ens coneixem i hem compartit moments molt entranyables en els viatges per França. Gràcies per donar-me suport en l’escriptura i en especial en el llibre de Cuba que vas fer la supervisió en la recta final abans que surtis editat.
   M’has fet molt feliç amb el collage que has fet per mi i m’ has regalat. M’ha agradat molt i per això l’he posat al meu perfil. Ets una artista, t’animo a continuar amb els teus projectes.
   Ànim i endavant
   Una forta abraçada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s