Crònica de la presentació llibre Sud-àfrica a l’Ateneu Terrassenc. 29-10-15

Ha fet la presentació del  llibre Sud-àfrica a l’Ateneu Terrassenc Rosa Pi Masvidal i ens han acompanyat amb cants africans el grup  Veus Evohè.

L’escriptora Conxita Tarruell ha presentat el seu llibre “Seguint el rastre de Nelson Mandela. Un viatge per Sud-àfrica” a l’AteneuDe vegades les grans conseqüències dels nostres actes poc tenen a veure amb les nostres intencions. La Conxita Tarruell i la Rosa Pi tenien interès en millorar les habilitats en llengua anglesa i van pensar que a Sud-àfrica era un bon lloc. Poc sabien dels avatars que els hi esperaven.Inicialment la Ciutat del Cap, la segona ciutat de Sud-àfrica i molt a prop del Cap de Bona Esperança va ser el seu destí. Una ciutat que per dimensió, clima, amabilitat i orografia els hi va recordar molt a Barcelona.Des de la Muntanya de la Taula, farcida de flors, es visualitza la ciutat, una de les mes boniques del món. Des d’aquella alçada sovint els parapentistes es llencen al vuit i arriben a la platja. Un actiu port era el punt on històricament fondejaven les embarcacions provinents d’Àsia que encara no disposaven del Canal de Suez.Una reserva al nord-est del país, el Parc Kruger on es poden visualitzar els grans mamífers com el rinoceront, l’elefant, el lleopard o el búfal, i encabat les visites a les ciutats Johannesburg i Pretòria construeixen la amena exposició i les imatges de la presentació corresponent als tres primers capítols del llibre «Seguint el rastre de Nelson Mandela»La última part de la presentació es centra en la visita de la presó on va estar confinat en una cel·la de ínfimes dimensions, les vivències compartides amb les últimes setmanes del gran humanista africà i la mobilització social al voltant del hospital on estava ingressat. Això va ser el que va animar a plasmar en un llibre el recull d’aquestes experiències i el llegat de Mandela.La relació amb l’arquebisbe anglicà Desmond Tutu guardonat en el 2014 amb el Premi Internacional de Catalunya que va acabar d’animar a la Conxita va acabar el llibre que avui s’ha presentat a l’Ateneu Terrassenc.

 

Presentación del libro de Sudáfrica y el legado de Mandela en el Ateneu terrassenc

Ha presentado el acto Rosa Pi y nos ha acompañado el grupo ” Veus Evohé” con cantos africanos. Las viajeras muestran en un audiovisual las vivencias del viaje. Primero estudiaron inglés en Ciudad del Cabo. Participaron en un safari en el Parque Kruger. Siguieron los pasos de Mandela visitando la prisión de Robben Island, su casa en Johannesburgo, y en Pretoria vivieron la movilización social en torno al hospital donde estaba ingresado el gran humanista africano.

IMG_1456 IMG_5456 IMG_5449 IMG_5438 IMG_1454 IMG_5436 IMG_5430 IMG_1520 IMG_1476 IMG_1442 IMG_1439 IMG_1527

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s