Viatge a Vietnam estiu 2018

Em va motivar anar a conèixer Vietnam comprovar com havia tornat a renéixer  després la guerra cruenta que va patir durant tants anys. Quan era jove, sentia parlar de  la guerra del Vietnam, ara admiro als vietnamites com després de tantes dificultats han tornat a ressorgir. El meu amic Jordi Llorens i Estapé, reporter de cultures del món, hi va viure un temps, me’n va parlar bé i em va animar anar-hi.  També tenia interès per conèixer la seva riquesa cultural  a on viuen cinquanta quatre ètnies. Amb les meves amigues Rosa i Dolors ens vàrem engrescar a fer la ruta i escollirem un viatge anomenat “El millor d’Indoxina”. Vam començar pel Vietnam i vam continuar per Laos, Angkor i  Bangkok. Després d’Indonèsia és el segon país més poblat del sud-est asiàtic.

M’emporto  la maleta plena de vivències

De Hanoi

Les motos dominen els carrers

Les motos dominen els carrers i voreres, n’hi ha per tot arreu, per creuar el carrer les tens d’esquivar, és tota una aventura. Moltes de les motos van carregades amb més de quatre persones a part de paquets, de teles, de flors i de tot l’ inimaginable.

Els bars tenen petites terrasses

Els bars tenen petites terrasses que donen al carrer, amb uns tamborets petits que tan serveixen de taula com per seure. Les dones fan el menjar allà mateix amb uns fogonets i es poden olorar diverses flaires. Es fa molta vida al carrer.

El passeig pel Gran Llac

El passeig pel Gran Llac ofereix unes vistes relaxants enmig del caos. Abans va ser part del riu Vermell fins que es va canviar el curs fa uns mil anys, poc abans de la fundació de la ciutat. Al llac hi veiem la Torre de la tortuga, símbol de Hanoi, coberta una part per l’aigua.

El Pont Vermell

Des del Pont Vermell al costat del Gran Llac es poden veure persones que passegen, fan txi kung, tai-txi i estiraments. Abans d’arribar-hi ha plogut molt fort i hem quedat xops. També hi veiem la Torre Hoa Phong, l’únic que queda de la gran pagoda Bao An, que va ser destruïda l’any 1898 per planificació urbanística i que s’ha deixat en peu como a record.

Pagoda d’un sol pilar

Visitem la Pagoda d’un sol pilar és on les parelles hi van per demanar fertilitat. Hi ha moltes persones  devotes, el lloc és agradable.

Temple de la Literatura

El Temple de la Literatura, un antic lloc d’estudi i formació, és un dels edificis del patrimoni històric vietnamita més important.  Estava dedicat a l’ensenyament de Confuci des de la seva fundació el 1073 es va convertir en la primera universitat de Vietnam fins el 1915.

Pagoda Tran Quoc

La Pagoda Tran Quoc, el seu nom significa protecció. Té onze nivells  que representen  els passos que s’han de fer per arribar a la il·luminació. És un lloc on hi ha  molts Budes de gran valor, com l’ estàtua d’or de Buda de Parinirvana.

Mercat Dong Xuan

Anem al mercat Dong Xuan de tres pisos, un dels llocs de més ambient de la ciutat on es pot comprar des d’artesania o reproduccions d’antiguitats, a les ultimes innovacions tecnològiques. Em sorprèn veure a les venedores assegudes sobre les teles. També  em crida l’atenció la gran quantitat de peixos de tota mena, assecats.

Espectacle de titelles d’aigua

L’espectacle de titelles d’aigua m’ impressiona, perquè els titellaires estan a dins de l’aigua. Representen i expliquen histories de la vida quotidiana al camp.

De la Bahia de Halong

Creuer enmig les illes

Embarquem a bord d’un vaixell i fem un creuer enmig les illes, que es veuen per tot arreu entre les aigües maragdes. Sento l’aire suau que em frega a la cara mentre gaudeixo de les vistes espectaculars d’aquestes illes escarpades i deshabitades. Passem la nit al vaixell, i l’endemà visitem algunes coves. Em sento feliç i en pau amb tanta immensitat de natura.

De Lao Cai i Sapa 

Paisatge dels arrossars

Durant la ruta descobrim a persones que treballen les fèrtils terres de Delta del Riu Vermell, i el paisatge dels arrossars, búfals d’aigua, així com també la vida quotidiana dels pobles vietnamites.

Mercat local de Bac Ha

Passegem pel mercat local de Bac Ha, molt colorista, on es veu principalment l’ètnia Flower Hmong. Visitem les cases i coneixem l’estil de vida d’aquesta gent així com la seva cultura i les seves tradicions.

Vall i les muntanyes de Sapa,

Caminem  uns  deu quilòmetres  per la  vall i les muntanyes de Sapa, ens segueixen tot un grup de dones i nens. Coneixem altres ètnies minoritàries. L’excursió és esgotadora, però val la pena gaudir de les vistes del paisatge sobre el riu.

Dels vietnamites

M’agrada la seva manera de saludar per  demostrar  respecte a una persona inclinant el cap a la vegada que s’ajunten les dues mans. Dediquen temps altres i s’interessen per ells. Són persones tranquil·les, somriuen sovint i transmeten pau.

9 comments

 1. Amb tot el que escrius venen moltes ganes d’anar-ho a conèixer!! Gràcies per aquests textos i fotos tan boniques!

 2. Al llegir aquestes notes em porta a la memòria la llum i el silenci, de una travessia a vela per les tranquil.les aigües de la badia de Halong

  1. Núria m’alegra que la lectura sobre el relat de Vietnam t’hagi fet reviure experiències del teu viatge per aquestes terres vietnamites. Gràcies per tot!

 3. Un molt bonic record Conxita,
  realment va ser un viatge molt intens en tots els sentits.
  Vàrem gaudir del contacte amb la gent..la bogeria de Hanoi….la gran caminata a Sapa …la gran espiritualitat de Laos …les grans passegades per Bangkok i una i mil emocions que vàrem viure al llarg de tot el viatge

  1. Si Dolors ho vàrem passar molt bé! . Aquests dies de confinament he reviscut aquests viatges virtualment, mentre repassava el diari que vaig escriure i els albums de fotos. Gràcies per compartir!

 4. Vaig fer una ruta en motxilla per Vietnam l’estiu del 2017 i és un país meravellós.
  M’agrada molt el teu blog i desitjo poder visitar tants llocs com tu.
  Gràcies per compartir experiències!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s