Viatge a la Xina 2012

El motiu que em va portar anar a la Xina ja ve de temps. De petita llegia el Lotus blau del Tintin i em fascinaven les aventures que passaven. De jove la lectura de novel•les i veure pel•lícules ambientades a la Xina, m‘obria la curiositat de conèixer la “Terra dels Dragons”. Per altre banda vaig anar seguint de prop els amics que estaven fent passos per l’adopció. Cada curs entraven més nenes xineses a l’escola on treballo. Tot plegat em motivava a saber més sobre aquest país. L’amic Esteve, fotògraf i viatger, em va engrescar per anar a conèixer aquest país, que diuen que és el melic del món. Era l’oportunitat que tenia per satisfer la meva curiositat i ens varem animar junt amb la Dolors de fer aquest viatge. Llavors vaig contactar amb persones que tenien relació amb la Xina, sigui pel treball, adopcions, viatges o que hi vivien temporades llargues, i també alguns xinesos que viuen a Catalunya. Tot el que m’han aportat ha estat enriquidor per conèixer més aquest país.
M’emporto una maleta plena de vivències.

De Beijing:

Em va impressionar l’ambient de respecte i oració que hi havia en el Temple dels Lames amb el Buda més gran del món. El ritual d’adoració consistia amb tres moviments repetitius abaixant el cap i tornar-se a aixecar, també oferien sàndal i aliments. En el Temple del Cel tothom practicava activitats a l’aire lliure i jo també m’hi vaig afegir per fer Tai txí. Em va encantar passejar amb un tricicle pels barris antics de Hutong.

Ciutat Prohibida des del turó de Jingshan, complex de palaus imperials
En el Temple del Cel tothom practica activitats a l’aire lliure
Les muralles s’ enfilen serpentejant muntanya amunt

De Datong:
Per arribar als monestirs vam haver de fer una ruta amb tren de sis hores. Em va agradar passejar-me pels vagons que anaven força plens i fer una petita immersió. M’ha impressionat les grutes budistes i el Temple penjat a la roca on hi ha representades les tres religions de Xina. M’ha agradat parlar i participar amb els monjos budistes fent córrer la roda de la sort. M’emporto la pau que em van transmetre les comunitats budistes que ens van obrir les portes.

Una escultura que forma part del complex de grutes budistes
Temple penjat a la cavitat de la roca  de   la  muntanya
Longsheng, paisatge  espectacular amb els camps d’arròs escalonats

De Pyngiau:
Em va agradar passejar per la ciutat vella emmurallada i visitar edificis emblemàtics. A la majoria de llocs érem els únics europeus i em sentia estranya quan ens demanaven per fer fotos amb ells.

Ciutat vella emmurallada amb edificis emblemàtics

De Xi’an:
M’ha impactat la visita als guerrers de terracota. He gaudit d’anar amb bicicleta per dins la muralla. He acabat el dia veient un espectacle de dansa i música xinesa. Per uns moments m’he transportat a l’època dels emperadors.

Guerrers de Terracota de Xi’an m`ha resultat impactant

De Guillin:
En el creuer pel riu Li ens trobàvem barques de bambú i alguns pescadors, mentre estàvem rodejats de muntanyes en mig de la boira. Un lloc on s’han inspirat poetes i escriptors. Espectacular!.

Passeig amb barca per riu rodejat de muntanyes

De Yangsuo:
M’ha agradat passejar pels camps d’arròs mentre treballaven amb els búfals d’aigua i també veure l’espectacle Impressions de Liu Sanjie realitzat pel mateix director de les olimpíades a Xina.

Treballant als camps d’arròs

De Shanghai:
En alguns moments em semblava que estava a Nova York pels grans gratacels i els llums de neons i es veien edificis colonials t’influencia francesa i anglesa. Pel carrer hi havia molt transit de motos, que anaven de tres en tres i també bicicletes carregades amb paquets, entremig de cotxes i camions que tocaven el clàxon molt fort.

Ciutat amb grans gratacels i els llums de neons

Valoració global del viatge:
M’ha agradat conèixer una part d’aquest país de gran extensió amb una història mil•lenària, múltiples cultures i una singular policromia en els hàbits. Abans el sentia llunyà i ara el sento més proper.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s